ÇEREZ ve GİZLİLİK POLİTİKASI

 

ÇEREZ (COOKIE) POLİTİKASI

 

Bu Çerez Politikası (kısaca “Politika” olarak anılacaktır.) RYDER ACT TEKSTIL KURUMSAL HIZMETLER TURİZM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ (kısaca “Ryder Act. ” olarak anılacaktır.) tarafından yürütülen internet siteleri ve mobil platformlar için geçerli olup, çerez kullanımına ilişkin ilkeleri açıklamaktadır.

 

Çerez (Cookie) nedir?

 

Çerez; bir internet sitesinin veya bir mobil uygulamanın düzgün bir şekilde çalışması, kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi, sitenin geliştirilmesi ve optimize edilmesi, daha uygun, ilgiye dayalı reklam sunma, ziyaretçiler için ilgi çekici ve kişiselleştirilmiş bir internet sitesi/uygulama ve reklam portföyü sunmak amacıyla cihazlara (bilgisayar, akıllı telefon, tablet) yerleştirilen küçük veri parçacıklarıdır.

 

Çerezler, internet sitemizin veya mobil platformların tercihlerinizi hatırlamasında yardımcı olurlar. (Örneğin internet sitemize giriş yaparken girdiğiniz bilgiler, dil, konum ve diğer tercihler). Böylelikle internet sitemiz veya mobil uygulamalarımızı ziyaret ettiğinizde söz konusu bilgileri tekrar girmeniz gerekmez.

 

Cihazlarınızda ne tür çerezler tutuyoruz ve bunları ne amaçla kullanıyoruz?

 

Çerez Türü ve Çerezin Fonksiyonu


Oturum Çerezleri
· İnternet sitesinden ayrılana dek cihazlarınızda tutulan geçici çerezleri ifade eder. Kalıcı çerezler ise cihazınızın sabit diskinde uzun süreler kalan türde çerezlerdir.

 
Zorunlu Çerezler
·  İnternet sitesinin düzgün bir şekilde çalışabilmesi ve kullanıcıların sitede gezinme ve özelliklerinden yararlanmasını sağlar. Zorunlu çerezler anonim niteliktedirler. Bir çerezin “Zorunlu Çerez” olarak nitelendirilebilmesi için internet sitesi üzerinde verilen bir hizmetin sağlanabilmesi için kullanımının zorunlu olması gerekmektedir. Başka bir deyişle kullanılmadığı takdirde internet sitesi üzerinde hedeflenen bir fonksiyonun sağlanamayacağı çerezler zorunlu çerezlerdir. Buna ek olarak, hedeflenen fonksiyonun da kullanıcı tarafından açık şekilde talep ediliyor olması gerekmektedir. Gerçekleştirilen online alışverişlerde “sepete ekle” butonuna kullanıcı tarafından basılması gibi.

 

· Zorunlu çerezler internet sitesi ve mobil uygulamanın performansı  bakımından gerekli olup kullanıcının onayına tabi değillerdir. Bu nedenle internet sitesi ve mobil uygulamalarda yer alan zorunlu çerez kullanımları için kullanıcıdan onay alınmaz.

 
İşlevsel ve Analitik Çerezler
· Anket ve değerlendirme bilgileri ve çerezlerin kabul edip etmemeniz dahil her türlü tercihlerinizi ve davranışlarınızı hatırlamak, internet sitesinin etkin şekilde kullanılması, sitenin kullanıcı isteklerine cevap verecek şekilde optimize edilmesi ve ziyaretçilerin siteyi nasıl kullandığı hakkında verileri içerir. Niteliği gereği bu türdeki çerezler kullanıcı adı vb. kişisel bilgilerinizi içerebilir.

 

· Ayrıca bu çerezler vasıtasıyla internet sitemizde veya mobil uygulamalarımızda yer alan video, film, dizi, yazı ve diğer sekmelerde yer alan içeriklere ziyaretleriniz sırasında; tıklama sıklığı, ziyaret edilen sayfalara ilişkin verilerinizi kullanım faaliyetlerinizi takip etmek için veya istatistiksel amaçlarla kullanabiliriz. Söz konusu verileri Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması Politikamız kapsamında sizi tanıyabilmek, ihtiyaçlarınıza cevap verecek ürün ve hizmetler sunmak için analiz ederiz. Bu verilerin saklanması ve işlenmesi Ryder Act. Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması Politikası’na tabidir.

 
Ticari Çerezler
· İlgi alanlarınız ve seçimleriniz doğrultusunda hedeflediğiniz ürün/içeriğe benzer nitelikli olanların sunulması ve daha gelişmiş, kişiselleştirilmiş bir reklam portföyü sunarak kullanım deneyiminizi artırmaya yarar.

 

Çerezler üzerinden topladığımız verileri kimliğinizi belirlemek amacıyla kullanmayız. Çerezler bu Politika’da belirtilen amaçlar dışında kullanılmaz.

 

Çerez kullanımı zorunlu mudur?

 

Çerezleri kabul etmek, internet sitemizi kullanmak için zorunlu değildir ama size daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlar. Zorunlu çerezler dışındaki çerezleri silebilir veya engelleyebilirsiniz fakat bu halde internet sitemiz gerektiği gibi çalışmayabilir.

 

Yukarıda da anıldığı üzere zorunlu çerezlerin kullanımı internet sitesi veya mobil uygulamanın çalışması bakımından zorunlu olabilir. Bu nedenle tarayıcı ayarlarından engellendiği taktirde internet sitesi veya mobil uygulamaların tamamı veya bazı bölümleri çalışmayabilir.

 

Çerezleri nasıl kontrol ederim?

 

Çerezleri dilediğinizde silebilir ve/veya engelleyebilirsiniz. Cihazınızda halihazırda mevcut olan çerezleri silebilir ve internet tarayıcınızı çerezleri engelleyebilecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

 

Tarayıcınızdaki "Yardım" fonksiyonunu kullanarak ilgili ayarların yerini bulabilirsiniz. Tarayıcınızı ayarlamanız halinde, internet sitemizi her ziyaret edişinizde verdiğiniz bilgileri tekrar girmeniz gerekir ve internet sitesinde yer alan bazı hizmetler gerektiği gibi çalışmayabilir.

 

 

 

RYDER ACT TEKSTİL KURUMSAL HİZMETLER TURİZM SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. Müşteri, Üye ve Ziyaretçi Aydınlatma Metni

 

Bu Aydınlatma Metni, 7 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6698 s. Kişisel Verilerin Korunması Kanununun (“KVKK) 10. Maddesi ile Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ Kapsamında veri sorumlusu sıfatıyla Ryder Act Tekstil Kurumsal Hizmetler Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (“Ryder Act” veya “Şirket”) tarafından siz değerli müşterilerimiz, üyelerimiz ve ziyaretçilerimizi bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır.

 

KVKK’nın temel amacı kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumaktır. Ryder Act veri sorumlusu olarak, kişilerin temel hak ve özgürlüklerine en üst düzeyde önem vermektedir. Bu nedenle işlemekte olduğumuz ilgili gerçek kişilere ilişkin tüm kişisel verilerin KVKK’ya uygun olarak işlenmesine, gizliliğin ve güvenliğin sağlanmasına azami hassasiyet göstermektedir.

 

İşlediğimiz Kişisel Verileriniz ve Toplanma Yöntemi

Bize sağladığınız kişisel verileriniz

İsminiz, soy isminiz, elektronik posta adresiniz, ev ve cep telefonu numaralarınız, ev adresiniz, kredi kartı bilgileriniz, paylaşmanız halinde T.C. kimlik numaranız, konum bilginiz, IP adresiniz, mobil cihazınızdaki hesaplarınız, profilleriniz gibi bilgileri kayıt olduğunuzda, internet sitesi ve mobil uygulama üzerinden üye olarak veya üyeliksiz alışveriş yaptığınızda, elektronik haber bültenine kayıt olarak, müşteri hizmetleri ile irtibat kurduğunuzda veya herhangi bir ürün veya hizmetimizden yararlanırken bizimle paylaşmaktasınız.

 

Otomatik olarak topladığımız kişisel verileriniz

Kullandığınız hizmetlerimiz, reklamlarımız, bizimle etkileşime geçme sıklığınız, kullandığınız cihazlara ilişkin bilgi ve veriler, hizmetleri kullanma sıklığınız, kategori tercihleriniz, saati, konuşma kayıtları, arama yapan telefona ait numara bilgiler veya tarihi gibi veriler ile çerezler üzerinden toplanan tarayıcı ve log bilgileri ve müşteri hizmetlerimiz ile yaptığınız görüşmeler kapsamında ses kayıtlarınız gibi veriler otomatik olarak program ve yazılımlarımız yardımıyla toplanmaktadır. Çerezlere ilişkin daha detaylı bilgi için lütfen internet sitemizde yer alan Çerez Politikamızı incelemenizi öneririz.

 

Üçüncü şahıslardan elde edilen veriler

Bazen Ryder Act, kişisel bilgilerinizi Ryder Act dışındaki üçüncü şahıslardan da edinebilir. Bu, kişisel bilgilerinizin ortak şirketlerimizden biri tarafından, söz konusu şirketlerce açık rızanızın alındığı durumlarda açıklanması şeklinde olabilir.

 

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebebi

Kanunlarda açıkça öngörülen sebeplerle hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek (KVKK m. 5/2-a ), Mesafeli Satış Sözleşmesi ve sair sözleşmelerin ifası (KVKK m. 5/2-c) ve Ryder Act’in meşru menfaati (KVKK m. 5/2-f) gereği yukarıda belirttiğimiz gerek tarafınızca paylaşılan kişisel veriler gerekse otomatik veya sair yollarla  kişisel verilerinizi topluyoruz.

 

Kişisel Verilerinizi İşleme Amaçlarımız

 

Kanunlarda açıkça öngörülen sebeplerle hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek (KVKK m. 5/2-a )

  • E-fatura düzenlemek,
  • Yetkili ve görevli kamu kurum ve kuruluşlarına karşı görevlerimizi yerine getirmek amaçları ile kişisel verilerinizi işleyebiliriz.

 

Mesafeli Satış Sözleşmesi ve sair sözleşmelerin ifası (KVKK m. 5/2-c)

  • Alışveriş işleminin tamamlanması aşamalarında (sipariş hazırlama, paketleme, sevk irsaliyesi hazırlama, kargolama, siparişin size veya ulaşmasını istediğiniz kişiye  ulaştırılabilmesi) ve satış sonrası işlemlerin (tadilat, değişim, iade gibi) tamamlanabilmesi, e-faturanın tarafınıza iletilebilmesi,
  • Üyelik işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlamak, sizinle akdeceğimiz üyelik sözleşmesinin gereğini yerine getirmek, üye girişinin yapılabilmesi, üyelik bilgilendirmesinin yapılabilmesi amaçlarıyla,
  • Ödemenizi kredi kartı ile gerçekleştirmeniz durumunda ödemenin alınabilmesi için, ( kredi kartı bilgileriniz tarafımızca kaydedilmese bile ödeme kuruluşuna sistem üzerinden aktarılmaktadır.)
  • Siparişiniz hakkında bilgi alabilmek için üye olmanız halinde alışveriş geçmiş bilgilerinizi görüntülemeniz için kişisel verilerinizi işleyebiliriz.

 

Veri sorumlusunun meşru menfaati (KVKK m. 5/2-f)

  • Portallarımızın kullanımını ve kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını analiz etmek,
  • Ziyaretçi, kullanıcı ve müşterilerimize kişiselleştirilmiş hizmetler sunmak ve kullanıcı tecrübesini daha kaliteli hale getirerek kullanıcı memnuniyetini arttırmak,
  • Ziyaretçi, kullanıcı veya müşterilerimizin bize izin verdiği ölçüde onlarla iletişime geçmek, hizmet ve kampanyalarımızdan haberdar etmek,
  • Ryder Act internet sitesi ve mobil uygulamaların teknik açıdan fonksiyonlarını izlemek ve gerektiği gibi çalışmasını sağlamak,
  • Elektronik posta ile bülten göndermek ya da bildirimlerde bulunmak,
  • Sorularınızı cevaplamak ve etkin bir müşteri hizmeti sunmak,
  • Size yeni koleksiyonlarımız, indirim dönemlerimiz hakkında bilgi vermek,
  • Ryder Act internet sitesi ve mobil uygulamaları veya iş birliği içinde olduğu kişiler tarafından doğrudan pazarlama yapmak,
  • Sistemle ilgili sorunların tanımlanması ve Ryder Act internet sitesi veya mobil uygulamaları içerisinde çıkabilecek sorunları ivedilikle gidermek,
  • Sizinle hizmetlerimiz ile ilgili bu kapsamda iletişim kurmak (elektronik posta, sair çevrimiçi ve çevrimdışı mesaj/anlık bildirimler (push notifications)), tercih ve beğenileriniz doğrultusunda size seçenekler sunmak, teknik altyapı problemleri ile karşılaşmanız halinde sizlere teknik destek vermek, izlediğiniz ürünler ile ilgili güncel gelişmeleri ve ürün önerilerini sizinle paylaşmak

 

Kişisel Verilerinizin Aktarılabileceği 3. Kişiler ve Aktarım Amaçları

Kişisel verilerinizi,

  • Bilişim teknolojileri, pazarlama, reklam, analiz faaliyetleri, lojistik hizmetleri, ödeme hizmetleri, uzmanlık gerektiren danışmanlık, muhasebe hizmetleri gibi konularda ürün ve hizmet desteği almak amaçları ile şirketimizin yurtiçi ve yurtdışındaki hizmet sağlayıcıları ile (bulut çağrı merkezi, pazarlama, reklam, analiz hizmeti sağlayıcıları, sunucu hizmeti sağlayıcıları, e-posta sunucu hizmeti sağlayıcıları, e-fatura ve e-arşiv fatura hizmeti sağlayıcıları, elektronik ileti aracı hizmet sağlayıcıları, kargo ve kurye firmaları, kart basım hizmeti verenler, matbaalar, banla ve elektronik ödeme kuruluşları, hukuki ve mali danışmanlık hizmeti verenler,
  • Yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile adli makamlara karşı olan bilgi ve belge verme ve ilgili sair yükümlülüklerimizi yerine getirmek ve dava ve cevap hakları gibi yasal haklarımızı kullanabilmek amacı ile bizden istenen bilgileri anılan bu kurum ve kuruluşlar ve makamlara,
  • Site ve Mobil Uygulama’daki ziyaret trafiğinin arttırılmasına ilişkin faaliyetler kapsamında iş ortaklarımızla paylaşmaktayız.

 

KVKK’nın 11. Maddesi Kapsamında Sahip Olduğunuz Haklarınız

KVKK’nın 11. Maddesi gereği Şirket’e kimlik ispatı yaptıktan sonra çalışanlarımız kişisel verileri ile ilgili,

  • Şirket’in hakkında kişisel veri işleyip işlemediğini öğrenmek, eğer işlemişse, buna ilişkin bilgi talep etmek,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenmek,
  • Kişisel verilerin yurtiçi veya yurtdışına aktarılıp aktarılmadığını ve kimlere aktarıldığını öğrenmek

Haklarına sahiptir.

 

Ayrıca, Şirket’ten yanlış ve eksik kişisel verilerin düzeltilmesini ve verilerin aktarıldığı veya aktarılmış olabileceği alıcıların bilgilendirilmesini talep etme hakkınız vardır.

 

Kişisel verilerin KVKK m.7’de öngörülen şartlar çerçevesinde, çalışanlar verilerinin imha edilmesini (silinmesini, yok edilmesini veya anonim hale getirilmesini) Şirket’ten talep edebilirler. Aynı zamanda verilerin aktarıldığı veya aktarılabileceği 3. Kişilerin söz konusu imha talebi ile ilgili bilgilendirilmesini talep edebilirler. Ancak imha talebi değerlendirilerek hangi yöntemin uygun olduğu somut olayın koşullarına göre Şirket’çe değerlendirilecektir. Bu anlamda seçilen imha yöntemini neden Şirket tercih ettiği konusunda, çalışan her zaman Şirket’ten bilgi talep edebilir.

 

Kişisel verilerin kanuna aykırı işlenmesi sebebi ile çalışanlar zarara uğramışsa, zararın giderilmesini talep edebilir.

 

Başvuruda yer alan talepler, talebin niteliğine göre en geç 30 gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır. Ancak, işlemin Şirket için ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’de belirlenen tarifedeki ücret alınabilir.

 

Kişisel verilerin işlenmesi ile ilgili hususlarda başvurunuzu Şirketin internet adresinde bulunan “Başvuru Formu”nu doldurarak yazılı olarak Şirket’imize posta yolu ile veya [email protected] elektronik posta adresine sistemimizde kayıtlı bulunan e-posta adresiniz üzerinden e-posta yolu ile iletebilirsiniz.

 

fbq('track', 'ViewContent');
Çerez Kullanımı